Homlokzati redőnyök - külső napvédelem

« Vissza a bloghoz

A homlokzati roló az ablakok külső oldalára szerelt, modern és stílusos burkolatok. Általában nagyméretű, üvegezett épületekhez kapcsolják őket, azonban a homlokzati redőnyöket egyre gyakrabban használják a magánlakásokban. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy felépítésük könnyű és egyszerű, aminek köszönhetően tökéletesen illeszkednek a különböző építészeti stílusokhoz. Ráadásul nagyméretű üvegezésre is remek megoldást jelentenek, ezek pedig jelenleg rendkívül divatosak a modern építőiparban.

Miben rejlik a homlokzati redőnyök egyedisége? Valójában a nevükben van elrejtve. A homlokzati rolók a klasszikus belső rolókhoz hasonlóan működnek, ami azt jelenti, hogy felépítésüknek köszönhetően a lécek megfelelő beállításával szabályozhatjuk a helyiségekbe jutó fényt.

Homlokzati árnyékolók a gyakorlatban
A homlokzati rolók építkezés alatt álló vagy már használatban lévő épületekbe is beépíthetők. Az elkészült épületeknél a felületre szerelt homlokzati redőnyök javasoltak, míg az épülőeknél - rejtett .

Mivel külső burkolatról van szó, a gyártás során csak a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő anyagokat használnak fel; emellett termikusan rögzítve vannak. Ellenállniuk kell a különféle időjárási viszonyoknak (intenzív napsütés, szél, eső, jégeső, hó stb.), hogy ne veszítsék el esztétikus megjelenésüket és ne csúfítsák el az épületet. A lamellák (vízszintes lamellák) profilozott alumíniumból készülnek, és felvehetik a C vagy Z betű alakját. A formaválasztás természetesen függ az épület kialakításától és attól, hogy mi fog hozzá jobban illeszkedni.

A lamellák elektromosan, távirányítóval működtethetők. Működésük elve megegyezik a belső redőnyökével. A napszaktól, a nap intenzitásától vagy beesési szögétől függően döntsük meg a léceket, hogy csak annyi fény jusson a helyiségekbe, amennyire szükségünk van. Ez a homlokzati redőnyök fontos előnye – csak bizonyos típusú külső redőnyök biztosítják a természetes fény áramlását, a homlokzati rolók ebbe a csoportba tartoznak. A szobákba beáramló napnak köszönhetően szabadon működhet. Ugyanakkor a lamellák teljes lefedése után az épület nyáron hatékonyan védve van a felmelegedés, télen a hőveszteség ellen. Ezt az ablaküveg és a redőnypáncél között kialakított légzsák befolyásolja.

Az épület esztétikája
A homlokzati redőnyök, mint minden burkolat a www.knall.com.pl oldalon, méretre készülnek. Ezért könnyű őket egyedi projekthez igazítani. A lamellák (lécek) alakjának megválasztása lehetővé teszi a homlokzat külső megjelenésének hangsúlyozását; teljesen leeresztett zsalukkal.

A választás a lécek színére és szélességére is vonatkozik. A színpaletta úgy lett kiválasztva, hogy könnyen kiválaszthassa a homlokzati kialakításhoz illő színt. Hasonlóan a lamellák szélességének differenciálása is az, hogy a homlokzati redőnyök könnyebben igazíthatók az épület megjelenéséhez, hogy az egész harmonizáljon egymással és az elkészült projekt esztétikusan nézzen ki.

Blog

Szintén ellenőrizze.

Redőnyök a fürdőszobába

Redőnyök a fürdőszobába

Fürdőszoba redőnyök - praktikus és stílusos megoldás A fürdőszobai roló egy rendkívül praktikus és stílusos megoldás, amely mindkét...

Több »

Skandináviára néző ablakkal

Skandináviára néző ablakkal

Skandináviára nyíló ablakkal A skandináv stílusú belső tereket egyszerűség, élénk színek és funkcionalitás jellemzi. Ez az egyik legnépszerűbb...

Több »

Minden cikk és tipp »