Pergolák

Egyedi gyártású kerti pergolák önszerelésre készen

Pergolák

Teraszos kerti pergolák - jellemzők

A Knall webáruházban kapható pergolák szerkezete extrudált alumínium profilokból és acélelemekből készül. Az extrudált alumínium kiválóan ellenáll az időjárási viszonyoknak (csapadék, napfény), így hosszú ideig megőrzi esztétikai tulajdonságait. A tető behúzható vagy mozgatható lapátokból készül (elektromos vezérlés); megfelelő helyzetbe állításával, dőlésszögének változtatásával szigetelheti a pergola alatti helyet. Ezenkívül a pergola integrált vízelvezető rendszerrel van felszerelve.

A pergola előnyei és kialakítása

A pergola előnyei elsősorban azzal a ténnyel kapcsolatosak, hogy lehetővé teszi további és fedett tér kialakítását a kertben vagy a terasz felett. Ennek köszönhetően további teret nyer a kertben, amelyben meleg időben és csapadékban is tartózkodhat. Ha a kerti teraszon nincs tető, az ideális megoldás a pergola használata. Ennek köszönhetően egy fedett hely kerül kialakításra közvetlenül a ház mellett, ahol gond nélkül eltöltheti az időt, még akkor is, ha a kinti időjárás nem túl kedvező - eső, hőség. A fali pergola nagyon jó megoldás étkezőhelyekre is; használatával egyszerűen és gyorsan alakíthat ki hangulatos kávézókertet.
Pergola egy fedett teraszon

A második terméklehetőség egy szabadon álló pergola, amely a kertben bárhol elhelyezhető. Az előnyök itt is megegyeznek - olyan hely megszerzése, ahol kedvezőtlen időjárás esetén a szabadban tartózkodhat. Moduláris bővítésre is van lehetőség, így a tető alatti terület bővíthető.

A teraszos pergolák építése is elképesztő kerti dekorációt hozhat létre, ha virágok, kúszónövények vannak körülötte, vagy ha további világító elemeket helyeznek el rajta. A kerti boltok kínálatában sok olyan növényt találhatsz, amelyeknek nem kell sok idő a termesztéséhez, így nem kell sokat várni a zöld lugas dekoráció hatására. Választhat olyan növényeket is, amelyek nem igényelnek különösebb gondozást, és nem kell gyakorlott kertésznek lenni ahhoz, hogy megőrizzék esztétikájukat.
egyedi méretű fali pergolák

A lugasnak köszönhetően jobban ki tudjuk használni a házon kívüli területet. Nagy területekre is tetőt hoz létre (a modulok kombinálásának lehetőségének köszönhetően). A Knall áruházban kapható teraszos pergolák a rendeléskor feltüntetett RAL paletta bármelyik színében porszórtak. A kiterjedt palettának köszönhetően a teljes szerkezet nem rontja el otthoni kertjének / kávézójának megjelenését azzal, hogy nem illeszkedik a homlokzathoz, de könnyen illeszkedik.

Az oldalsó redőnyök opcióként használhatók pergolákhoz. Ezenkívül korlátozzák a napsugárzást a tető alatt, és biztosítják a magánélet védelmét. Ezen kívül védenek az enyhe esőtől is. A pergolát eső ellen ereszcsatornák is védik, amelyek a külső oszlopokba vezetik a vizet.

A Knall üzlet saját gyártó és logisztikai létesítményekkel rendelkezik, így a lehető legrövidebb szállítási határidőt biztosítja. Meg kell azonban jegyezni, hogy egy szerkezet összeszerelése, különösen egy szabadon álló szerkezet, további hordozó előkészítést igényelhet. A teraszos pergolákat esztétika és szilárd kidolgozás jellemzi; a legmagasabb szélállósági osztályú 3. Az egyes termékek leírásánál szerepel az információ, hogy a lugas a megrendeléskor megadott méretre készül-e, vagy konkrét méretű késztermékről van szó.

A teraszos pergolák méretükben és a tetőfedés típusában különböznek egymástól. Mindegyik LED világítással van felszerelve

További információ

Hogy kell mérni
Az üzletünkben kapható pergolák a feltüntetett méretekben készülnek, vagy méretre is megrendelhető (a maximum a termékleírásban van megadva). Az egyes termékek leírásában a méretválasztásról talál információt. A kívánt méretet a megrendelés leadásakor kell feltüntetni. A pergolák modulárisan elrendezhetők, és így növelhető a hatótávolság.

Hogyan válasszunk színt
A pergolákat két típusban gyártják: falra szerelhető vagy szabadon álló. A terasz lefedésére szánt pergolán lévő pergola színét a ház homlokzatának színéhez kell igazítani. Ennek köszönhetően nem csak funkcionális lesz, hanem esztétikus egységet is alkot az épülettel. Egy szabadon álló pergola viszont bárhol állhat a kertben, és itt is az épület homlokzatának színe lehet a színválasztás kulcsa (például ha a lugas közel kerül hozzá). Választhatunk olyan színt is, amely harmonizál a növények zöldjével, így a pergola szépen belesimul a kertbe.

Hogyan kell felszerelni
A pergola összeszerelési útmutatója az Összeszerelési útmutató fülön érhető el. A telepítéshez megfelelő felület-előkészítésre lehet szükség. Ezért fontolóra veheti egy professzionális összeszerelő csapat alkalmazását.

Hogyan kell tisztítani
A pergola szerkezetének tisztításához a legjobb, ha nagynyomású mosót használunk, amely alaposan eltávolítja a szennyeződéseket. A tetőt tisztítás előtt fel kell tekerni. A tetőről a szennyeződéseket, pl. száraz leveleket vagy gallyakat kefével lehet eltávolítani.