Függőleges napellenzők - kivételes ablakburkolat

« Vissza a bloghoz

A napellenzők szóhoz az ablakfedés kapcsán általában a teraszos napellenzőket szokták kötni, amelyek anyaga speciális keretre helyezve az erkély vagy terasz fölött kibontakozva árnyékos teret hoz létre. Kiváló megoldás a forró nyári napokra.

A függőleges napellenzők azonban teljesen más típusú burkolatok; mindenekelőtt a terasz napellenzőkkel ellentétben nem csak a nyári szezonban használható takarók. Egész évben kihasználjuk a függőleges napellenzők előnyeit.

A függőleges napellenzők a külső burkolatok csoportjába tartoznak, és az ablakra vagy a külső bélés mélyedésébe szerelhetők. Használhatók PVC-ből, alumíniumból vagy fából készült ablakokhoz. A függőleges napellenzők felszerelése különösen nagy jelentőséggel bír a manapság az építészetben divatos nagyméretű üvegezések esetén. A lakóházakban, a közterületi épületekben és a cégközpontokban egyre gyakrabban jelennek meg a nagy ablakok vagy az egész üvegezett falak. Nagyon szép külső képet alkot az épületről, és nagyon jól megvilágítja a belső teret, így még akkor is, ha nem igazán nagy. A nagy ablakoknak azonban vannak hátrányai is, főleg nyáron jut át rajtuk a legtöbb hő, télen pedig távozik a legtöbb. A függőleges ablakos napellenzők segítenek ennek megelőzésében.

A függőleges ablakos napellenzők előnyei
A függőleges ablakos napellenzők előnyeinek teljes körű megismerése érdekében csoportokra oszthatók.

  • Túlmelegedés elleni védelem. A külső burkolatok a leghatékonyabban megakadályozzák a helyiségek felmelegedését, mert az üveg elé kerülnek. Így nem engedik, hogy a napsugarak érintkezzenek az ablak üvegfelületével, és így korlátozzák a hő beáramlását, hatékony gátat képezve annak. Nélkülük a nagy üvegezésű épület akváriumhoz hasonlítana, és elviselhetetlen lenne a hőmérséklet benne. Ez az előny annál is inkább fontos, mert manapság már nemcsak nyáron, hanem egyre gyakrabban tavasszal és ősszel is fellép a magas hőmérséklet.
  • Hőveszteség elleni védelem. A hidegebb hónapokban a leengedett függőleges napellenző hatékonyan segít bent tartani a hőt (16%-ra csökkenti az áteresztőképességi együtthatót).
  • Gazdaság. Mivel a függőleges napellenzők hatékonyan képesek megvédeni a belső tereket a nyári hőség ellen, segítik a légkondicionálással kapcsolatos kiadások csökkentését. Télen a hőveszteség megakadályozásával csökkentik a fűtési költségeket.
  • Természetes fény. A leeresztett függőleges napellenző nem zárja el a természetes fény áramlását, hanem szétszórja azt. Otthon vagy munkahelyen használhatja a természetes fényt, de a napozás kellemetlen hatása nélkül.
  • UV sugárzás elleni védelem. A nap nem csak a hőmérsékletet növeli. Sugarai az otthoni vagy céges helyiségekben a falak vagy tárgyak színének fokozatos fakulását okozhatják. A függőleges napellenző hatékonyan megakadályozza ezt.
  • A magánélet biztosítása. A leeresztett napellenző nem akadályozza meg a természetes fény áramlását és a kilátást kifelé, de kívülről láthatatlanná teszi a belső teret.
  • Rovarok elleni védelem. A függőleges napellenző megakadályozza, hogy zavaró rovarok a nyitott ablakok ellenére is bejussanak a helyiségekbe.

Függőleges napellenzők a Knall webáruházban
A Knall áruház kétféle rendszerben kínál FAKRO függőleges napellenzőket : VMZ és VMB. A rendszerek abban különböznek egymástól, hogy a VMB mozgatható lengőgerendával rendelkezik. Ennek köszönhetően a napellenző kibontása után megdönthetjük annak alsó részét és szabadon hozzáférhetünk az ablakpárkányhoz. A VMZ rendszert manuálisan, elektromosan vagy elektromosan vezéreljük napelemes hajtással. A VMB rendszer csak elektromosan vagy elektromosan szolár hajtással.

Mindkét rendszer speciális, tartós és időjárásálló PVC-bevonatú üvegszálas szövetből készül. A szövetet motoros tengelyre hengereljük és alumínium profilokból készült kazettába helyezzük. A szövet széleibe ágyazott cipzár szalag garantálja annak feszességét a vezetők között, és megakadályozza, hogy kiessen a vezetőkből. Ez a kombináció ellenállóvá teszi az anyagot az erős széllökéseknek - akár 120 km/h-ig (oldalszél 220 km/h-ig).

Blog

Szintén ellenőrizze.

Minden cikk és tipp »