Dekoratív karácsonyi függönyök

« Vissza a bloghoz

Rohamosan közeleg a karácsony. Mindenhol karácsonyi díszeket és fényeket láthatunk. Megkezdődött az első karácsonyi mézeskalács gyártás. Lassan elkezdünk gondolkodni ennek a különleges időnek a megszervezésén. Karácsonykor a legfontosabb a hangulat. Ugyanakkor a hagyományos ételek illata és a ház dekorációja egyaránt fontos. Minden, ami a karácsony egyedi és egyedülálló hangulatát alkotja.

A díszek közé tartozik az ünnepi asztal és az egész házban látható kiegészítők. Asztalterítés. Egy friss karácsonyfa illata és az asztalokra terített asztalok. De nem csak azt. Az ablakokban karácsonyi díszek is láthatók. Álló és függő nád, lámpák vagy gyertyák. A dekoratív függönyök is egyre népszerűbbek a karácsonyi függönyök között .

A karácsonyi függönyök színeket és a karácsonyhoz kapcsolódó dekoratív mintákat egyaránt tartalmaznak. Egy ilyen burkolat kiemeli a hangulatot, és különleges karácsonyi hangulatot kölcsönöz otthonának.

Az ablakok ünnepi megjelenése

Az ablakok díszítése kiegészíti az egész ház dekorációját. Karácsonykor a teljes dekorációt a karácsonyi függönyök felakasztásával is hangsúlyozhatja.

Kezdjük a színsémával. Évek óta a karácsonyt a palackzöld és a piros kombinációjával társítjuk. Ha szereti az erősebb színárnyalatokat, választhat ilyen megoldást. A velúr függönyök is divatosak manapság. A zöld vagy piros ezzel az anyaggal kombinálva nagyon ünnepinek tűnik. Kombinálhatja például a zöld színt a függönyön áthúzott piros szárnyal is. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy kisebb belső terekben a függönyök sötétebb és intenzív színe optikai redukáló hatást válthat ki, és uralhatja a belső teret. Ilyen esetekben érdemes a függönyök világos és semleges színét választani, ahol a karácsony hangulatát a dekorációk hangsúlyozzák. Csak köthető sálak zöld és piros színben. De nem csak azt. A karácsony színei is kialudt arany, gránát (gyakran ezüsttel kombinálva).

A dekoratív minták nagyon érdekes megoldást jelentenek az ünnepi függönyök számára. Nagyobb és kisebb otthonokban is jó ötlet. A dekoráció megjelenhet a fátyol egészén vagy alján, de a háttér világos maradhat. A dekoratív mintákat különféle színekben hímezzük: zöld, piros, arany, sötétkék vagy ezüst; karácsonyhoz kötődő színek. Ezek lehetnek geometrikus minták vagy csecsebecsei formák, karácsonyfa zöld vagy hóval borított ágai vagy betlehemi csillagok. A dekoratív függönyök mesebeli mintákat is tartalmaznak: Mikulások, rénszarvasok és jellegzetes karácsonyi törpék. Az ilyen függönyök ünnepi hangulatot varázsolhatnak a gyerekszobába.

A karácsonyi függönyök természetes anyagokból készülnek, amelyek tartósak és nagyon esztétikusak. Karácsony után elrejtve sokáig megőrzik gyönyörű megjelenésüket. Annál is inkább, mert a karácsonyi dekorok és színek univerzálisak. Nem veszítik el relevanciájukat. Évek óta elkísérnek bennünket, és az év e különleges időszakához kötődnek.

Vásárlás Knallban

A függönyök üzletünkben a megadott méretre vannak varrva, amit a rendelés leadásakor kell megadni. Megrendeléskor érdemes a színt, a szövet típusát és/vagy az esetleges díszítőnyomatot is kiválasztani. Kínálunk függönyöket stílusos gyűrűkre vagy speciális Microflex horgokra. A kínálatban megtalálhatóak az elektromos függönysínek is, melyek tökéletesek a nagyobb méretű dekorfüggönyökhöz. Megkönnyítik a függöny mozgatását és esztétikusan szorosan tartják.

Blog

Szintén ellenőrizze.

Függönyök az erkélyre

Függönyök az erkélyre

Függönyök az erkélyre – praktikus és esztétikus elem Az erkélyfüggönyök egyre népszerűbb megoldást jelentenek. Mérettől függetlenül...

Több »

Blokkolt Mikulás

Blokkolt Mikulás

Ilyenkor minden évben megjelenik blogunkon egy történet Miklós (Mikulás) kalandjairól. Sajnos idén nem nagyon van miről írni -...

Több »

Minden cikk és tipp »